Menu
Moja pasja
W gotowaniu bardzo ważnym elementem jest serce. To, co się gotuje to element drugorzędny, bo każdy lubi coś innego, każdy doprawia według swojego gustu, dlatego najważniejsze to gotować z pasją . „Od kuchni” może być pasjonujące. – Gotowanie jest teraz modne, a tak naprawdę to nie o modę chodzi, ale o to, co nam gra w duszy.
Dzień w kuchni zaczyna się od samego rana. Nim restauracja będzie mogła się otworzyć, należy przygotować składniki i półprodukty dla całego menu uwzględniając ilość porcji, którą się wyda. Każdy najdrobniejszy składnik potrawy musi być w zasięgu ręki – od mięsa, przez warzywa, sałatkę do dekoracji czy zioła, na soli i pieprzu skończywszy.Konkretne półprodukty czekają w chłodzie, a zadaniem kucharza – gdy otrzyma zamówienie – jest przygotować tylko to, czego nie da się zrobić wcześniej – przesmażyć mięso, ugotować makaron, wbić jajka na patelnię. Szef kuchni Łukasz Żak i Vincenzo tak przygotowują wasze dania z sercem.











